Domácí kynuté housky

Porce
6

Doba přípravy
2 h 15 m

Náročnost (1-5)
4


Nutriční hodnoty na 1 ks s pořádnou vrstvou domácí Nutelly

384 kcal – 13 g B – 35 g S – 21 g T


Suroviny

Těsto:

  • 250 g hladké špaldové mouky
  • 150 ml vlažného mléka
  • 1/2 sáčku sušeného droždí
  • 1/2 lžičky třtinového cukru
  • 1 lžička soli
  • 15 g másla
  • 1 vejce
  • mák/hrubou sůl na posypání

Postup přípravy

  1. Nejprve do zadělávací mísy nasypeme sušené droždí, přilijeme vlažné mléko, přidáme cukr, mouku a zamícháme.
  2. Tuto směs necháme asi 10 minut na teplém místě odpočívat a vykynout kvásek.
  3. Poté ke kvásku přisypeme zbylou mouku, přidáme žloutek, sůl, rozpuštěné máslo a zbylé vlažné mléko.
  4. Rukama vypracujeme hladké a nelepivé těsto, které dáme na teplé místo cca hodinu kynout.
  5. Z vykynutého těsta upleteme 6 housek podle tohoto videa:
  1. Troubu necháme rozpálit na 200°C.
  2. Upletené housky pokládáme na plech vyložený pečícím papírem, zakryjeme utěrkou a necháme ještě cca 20 minut kynout.
  3. Následně je potřeme rozšlehaným bílkem a posypeme mákem nebo hrubou solí.
  4. Housky pečeme 15 minut, po vyndání z trouby je necháme na mřížce trochu vychladnout a poté můžeme konzumovat! Nejlepší jsou ještě teplé a čerstvé! 🙂

Suroviny označené hvězdičkou* koupíte na eshopu www.myprotein.cz, kde můžete využít slevu 33% na všechny produkty v plné ceně (slevový kód: LENKA33) nebo slevu 8% navíc na již zlevněné produkty (slevový kód LENKA8)




Pokud recept vyzkoušíte, nezapomeňte se pochlubit fotkou na Instagramu a označit mě, ať mi to neuteče! 🙂



Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.