Dýňové muffiny s vanilkovým krémem

Dýňová sezóna začínááá 🙂
A to znamená jediné – budu vás teď bombardovat samými recepty z dýně 😀

Dýně Hokaido je velmi levná záležitost a teď v tomhle podzimním období ji najdete prakticky v každém supermarketu.
100 gramů téhle podzimní zeleniny vychází na 8g sacharidů a 2g bílkovin.

Pokud nevíte, jak udělat dýňové pyré, doporučuji se podívat sem: http://www.apetitonline.cz/recepty/4290-dynove-pyre.html anebo si jednoduše kupte už hotové (viděla jsem pouze ve zdravých výživách).


Na 3 velké nebo 4 menší muffiny:

  • 200g dýňového pyré z dýně Hokaido
  • 50g banánu
  • 50g celozrnné žitné mouky
  • 20g vanilkového proteinu
  • 50g Goldessy nebo jiného pomazánkového másla bez příchuti
  • 1 vejce
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
  • vanilkový flavdrops
  • koření (skořice, perníkové koření, dýňové koření, muškátový ořech)

Na krém:

  • 200g Goldessy nebo jiného pomazánkového másla bez příchuti
  • vanilkový flavdrops
  • skořice
  • případně vanilkový lusk, vanilkové aroma

Banán rozmačkáme vidličkou a přidáme k němu dýňové pyré, vejce, Goldessu a flavdrops. V druhé misce smícháme mouku, protein, kypř.prášek a koření. Poté vše smícháme dohromady, nalijeme do formiček na muffiny a pečeme v ve vyhřáté troubě na 175 st. cca 35 minut. 

 

 

Mezitím si uděláme krém. Goldessu osladíme flavdropsem, případně přidáme vanilkové aroma nebo trošku vanilkového lusku.
Po vychladnutí muffiny zdobíme krémem. (Pokud nemáte sáček na zdobení jako já, stačí použít obyčejný sáček a ustřihnout dole malý roh). A pak už jen trošku posypte skořicí 🙂

Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.