Jahodová piškotová roláda

Porce
10 ks

Doba přípravy
20 minut

Náročnost (1-5)
2


Nutriční hodnoty na 5 ks (1 porci)

609 kcal – 49 g B – 53 g S – 21 g T


Suroviny

Na těsto:

  • 40 g hladké mouky (špaldová, pšeničná nebo rýžová)
  • 20 g vanilkového proteinu*
  • 2 vejce
  • 40 ml vody
  • 10 g sypkého sladidla*
  • 1 lžíce pdp

Na krém:

  • 130 g jahodové marmelády (já použila light verzi od značky Maribel z Lidlu)
  • 100 g krémového sýru
  • 1 vanička riccotty nebo mascarpone
  • 50 g jahodového proteinu* (nemusí být)
  • jahodový flavdrops* nebo jiné sladidlo

Postup přípravy

  1. Bílky si oddělíme od žloutků a bílky vyšleháme se špetkou soli do sněhu.
  2. V míse smícháme žloutky, mouku s pdp, protein a vodu.
  3. Do vzniklého těsta opatrně zamícháme sníh z bílků.
  4. Těsto rozprostřeme na velký plech vyložený pečícím papírem – ne však po celé ploše. Těsto by mělo být cca 0,5 cm vysoké.
  5. Pečeme na 180°C 10 minut.
  6. Korpus po vytáhnutí z trouby překryjeme mokrou utěrkou a i s ní roládu srolujeme a necháme takto vychladnout.
  7. Mezitím si připravíme krém vyšleháním všech ingrediencí kromě marmelády.
  8. Vychladlý korpus rozmotáme a potřeme nejprve marmeládou po celé ploše a poté částí krému.
  9. Roládu srolujeme a zbytkem krému potřeme vršek rolády.
  10. Nakonec můžeme vršek ozdobit jahodami a vložíme do lednice alespoň na 1 hodinu ztuhnout.



Suroviny označené hvězdičkou* koupíte na eshopu www.myprotein.cz, kde můžete využít slevu 33% na všechny produkty v plné ceně (slevový kód: LENKA33) nebo slevu 8% navíc na již zlevněné produkty (slevový kód LENKA8)


Pokud recept vyzkoušíte, nezapomeňte se pochlubit fotkou na Instagramu a označit mě, ať mi to neuteče! 🙂



Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.