Tradiční (dýňové) perníky

Takže jak jsem slibovala, nastává maraton dýňových receptů 😀

Dlouho jsem neměla takové ty tradiční medové perníky promazané marmeládou a polité čokoládou…

Nikdy mi ani moc nechutnali, přišly mi takový suchý.

Dnes jsem se je ale rozhodla udělat, navíc z dýně, kterou tam mimochodem ani chuťově nepoznáte, a musím říct, že jsem nečekala, že až tak moc se povedou! Nejsou sice medové, ale jsou ještě lepší 😀
Krásně měkké, navíc jsou ideální na svačiny do krabičky, protože jsou malý a skladný a dva tyhle perníčky mají:

48g B – 55g S – 42g T

Na přípravu moc rychlé nejsou, zato mě ale překvapilo, jak krátkou dobu se pekly 🙂

 

Narozdíl od klasických (sice dobrých), ale nezdravých perníčků na dlouho zasytí, protože obsahují 12g vlákniny a hlavně skoro 50g bílkovin. 

Na 2 perníčky (větší jako dlaň) potřebujete:

  • 60g dýňového pyré
  • 50g vloček
  • 15g mletých mandlí
  • 1 vejce
  • 20g práškového sladidla (sukraloza, stevie, erythritol)
  • 30g vanilkového proteinu
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
  • půl lžičky skořice

 

  • marmeládu se sníženým obsahem cukru (já použila lesní plody)
  • vysokoprocentní čokoládu (používám 81% z Lidlu)
  • případně flavdrops na oslazení čokolády

 

Vločky rozmixujeme na mouku a přidáme k ní ostatní sypké suroviny (sladidlo, protein, mleté mandle, kypřicí prášek). Poté přidáme vejce a pyré a pořádně promícháme.
Na plech vyložený pečícím papírem vytvarujeme lžící 4 kolečka. Ve vyhřáté troubě na 180 st. pečeme 10 minut.

Po vychladnutí pomažeme kolečka marmeládou, přilepíme k sobě, obalíme v rozpuštěné čokoládě (já přidala pár kapek flavdrops, jinak je čokoláda na mě moc hořká. Použila jsem příchuť vanilka, doporučila bych ale jinak příchuť čokoláda nebo bílá čokoláda, tu jsem ale neměla) a necháme ztuhnout v ledničce. Pro nedočkavce jako já necháme ztuhnout v mrazáku 😀

 

 

Komentáře