Vláčný mrkvový dort

Jak jsem už mnohokrát psala, mám zeleninové moučníky ráda.

Jak už kvůli vláčnosti, kterou zelenina v moučníku zajistí, tak i vyšší množství vlákniny a vitamínů.

Pokud jsou zeleninové moučníky také vaše oblíbené, můžete mrknout na Cuketové brownies bez lepkuBatát řezy nebo třeba na Mrkvový chlebíček.

Tady bych nahradila „za málo peněz hodně muziky“ větou za málo maker hodně dortu 😀 protože…

1 porce dortíku (1/4) vychází na krásných:

45g B – 41g S – 11g T


Na těsto potřebujete:

  • 250g mrkve
  • 100g špaldové mouky
  • 20g pražených mletých mandlí
  • 2 vejce
  • 30g proteinového prášku (já použila skořicový) ale může být i např. vanilkový
  • 150g bílého jogurtu
  • 1 lžička pdp
  • 1/2 lžičky skořice
  • případně sladidlo (já už nijak nesladila – protein i mrkev osladí dostatečně) 🙂

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Mrkev najemno nastrouháme a přidáme k ní všechny ostatní suroviny. Těsto nalijeme do papírem vystlané menší kulaté formy a pečeme cca 1 hodinu a 15 minut.

Mezitím si uděláme krém z:

  • 500g nízkotučného tvarohu z vaničky
  • sladidla dle preferencí
  • popř. citronové kůry

Tvaroh vyšleháme se sladidlem, můžeme přidat trošku citrónové kůry pro více osvěžující chuť.

Upečený korpus necháme vychladnout, poté prokrojíme na 2 části, které promažeme jednou polovinou krému, druhou polovinu pak namažeme navrch a posypeme praženými mletými mandlemi. 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.